Szellemváros
 
HomeGy.I.K.TaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Haki

Go down 
SzerzőÜzenet
Eustass Kid
Összesítés-,Rendszer AdminÖsszesítés-,Rendszer Admin
avatar

Hozzászólások száma : 517
Join date : 2010. Jan. 03.

TémanyitásTárgy: Haki   Szer. Ápr. 04, 2012 7:54 am

Haki

Ez a titokzatos képesség minden élőlényben megtalálható a One Piece világán belül, csupán annyi különbözteti meg őket egymástól, hogy van akiben felébred, míg másokban nem. A legtöbb ember nem veszi észre, hogy Haki használó. A Hakinak három formája ismert, viszont a harmadikat csupán az „örökösök” képesek használni.

Típusok: A Haki-t három kategóriára oszthatjuk. Az első a Kenbunshoku Haki, amely a hatodik érzék képességét adja. Biztosítja a használójának, hogy előre lássa a támadásokat. Második formája a Busōshoku Haki, amely képes a használó lelkét maga köré vonni, így az áttörhetetlen védelmet alkot maga körül és képes a használó fegyverét felerősíteni. Harmadik típusa a Haōshoku Haki, ami csak a kiválasztottaknak adatik meg. Félelmetesebb az előbbi kettőnél.

Kenbunshoku Haki - A Színek Észlelése
Ez a forma egyenlő a Skypiea-ból ismert Mantrával, mely azt a képességet adja használójának, hogy érezze az élőlények jelenlétét és akkor is felfedezze őket, ha a szemeivel nem látja. Egy Mantra használó –képességétől függően- képes észlelni a környezetében lévő élőlények jelenlétét, kivéve akkor, ha egy másik élő egyed belsejében tartózkodnak. A Kenbunshoku használó képes előre megjósolni ellenfele csapásait és könnyű szerrel kivédeni azokat. Ez az érzet egy rövid gondolat vagy egy pillanatkép formájában éri el a használót, így tudja mit kell, vagy mit nem szabad tennie a következő pillanatban. Minél több gyilkos szándék van az ellenfélben, annál világosabban érzékelhető a Mantra használó számára. A képesség abban az esetben működő képtelen, ha valaki az ösztöneire hagyatkozva harcol.
Ár: 1.200.000 ßeli + Pályázat

Busōshoku Haki - A Színek Fegyverzete
Lehetővé teszi, hogy használója egy erőburkot hozzon létre maga körül, mely megvédi a külső támadásoktól is, valamint eltaszítja az érkezett energiákat/technikákat. Ennek a Hakinak a segítségével a használó saját erejét a fegyverébe koordinálja, így megerősít egy vágást vagy egy szimpla pisztolygolyót. A Hakinak ez a fajtája hatással van a Logia használókra, a támadás úgy hat rájuk, mintha egyszerű emberek lennének.
Ár: 2.000.000 ßeli + Pályázat

Haōshoku Haki - A Hódító Király Színe
A Haki legritkább formája, amelyet nem lehet edzéssel kifejleszteni. Erre a hatalomra születni kell. Ennek a típusnak a fő hatalma a megfélemlítés, képes a gyenge jellemmel és akarattal bíró embereket eszméletvesztésre bírni egyetlen pillantásával. Az erősebb ellenfelek sem immúnisak a király hakijára, sokkhatás éri őket, elbizonytalanodnak, félelem ébred a lelkükben. Ez komoly előny a harcban, hiszen a bizonytalan ember sebezhető.
Ár: 3.000.000 ßeli + Pályázat
Vissza az elejére Go down
Donquixote Doflamingo
Összesítés-,Rendszer AdminÖsszesítés-,Rendszer Admin
avatar

Hozzászólások száma : 54
Join date : 2012. Jan. 25.

TémanyitásTárgy: Re: Haki   Szer. Dec. 05, 2012 6:08 am

Figyelem! Minden karakter egyetlen - szabadon választott - színre specializálódhat; ezt az adott szín pályázatában kell feltüntetni! Abban az esetben viszont, ha a karakter csak Haki-használó lesz, és más képességeket nem tanul, akkor mind a három színt használhatja mesterien!

Kenbunshoku Haki - A Színek Észlelése
Előrelátás
- TP: -
- Leírás: Ez a technika az, amit a harcokban használnak a Haki alkalmazói. Segítségével képesek előrelátni, hogy mit fog tenni az ellenfelük, ennek hála pedig hatékonyan védekezhetnek.

Érzékelés
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 1.000 TP
- Leírás: A használó kiterjesztheti a Haki-ját, ezáltal képessé válik egy adott területen belül az összes élőlény jelenlétét érzékelni, és megállapítani az erőszintjüket.

Hallás
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 4.000 TP (Csak azok számára elérhető, akik erre a típusra specializálódtak!)
- Leírás: A végső szint, amikor a Kenbunshoku Haki használója képes meghallani a kimondatlan dolgokat, érzéseket. Meg tudja állapítani, hogy a körülötte lévőknek mi rejlik a szívükben - düh, harag, gyűlölet, vagy éppen szeretet.

Busōshoku Haki - A Színek Fegyverzete
Offenzív Használat
- TP: -
- Leírás: A legalapvetőbb felhasználási mód; Segítségével az alkalmazó képes egyetlen pontba koncentrálni a Haki-ját, megkeményítve, s ezzel fegyverré alaktíva az adott részt. Ez lehet az ökle, a lába, de akár egy fegyver is, amit a kezében tart. Az ilyen ütés / rúgás / vágás / lövés ereje hihetetlen, s akár kombinálni is lehet a Démongyümölcs adta hatalommal. Az Offenzív Használattal a Haki-használó képes lehet olyanokat is megsebezni, akiknek egyébként nem ártanak a támadások, például a Logia-használókat.

Defenzív Használat
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 1.000 TP
- Leírás: A használó képessé válik megidézni a Fegyverzet Színét egyfajta láthatatlan páncélként, ami megvédi az ellenség támadásától (ez lehet anyagi és anyagtalan is).

Teljes Fegyverzet
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 4.000 TP (Csak azok számára elérhető, akik erre a típusra specializálódtak!)
- Leírás: A jártas Busōshoku Haki használók nemcsak egyetlen pontba képesek koncentrálni a Haki-jukat, hanem akár az egész testükben is szétoszlathatják a Fegyverzet Színét - ilyenkor rendkívüli izomzat jelenik meg a felsőtestükön. Ebben a formában az alkalmazó képes ellenállni szinte bárminek, valamint egyetlen ütéssel teheti harcképtelenné áldozatait.

Haōshoku Haki - A Hódító Király Színe
Kezdetleges Használat
- TP: -
- Leírás: Az első szinten még képtelen irányítani a használó ezt a hihetetlen erőt, véletlenszerűen aktiválódik valamilyen erős, kirobbanó érzelem hatására. A Hódító Színének ilyen szintű használata még nem olyan hatásos, leginkább csak félelmet kelt mások szívében, csak a leggyengébbeket kényszeríti eszméletvesztésre. Gyakran ilyenkor még nem is tudja az alkalmazó, hogy rendelkezik a Haōshoku Haki-val, ezért könnyedén sodorhatja veszélybe akár a saját bajtársait is.

Haladó Használat
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 1.000 TP
- Leírás: Ekkorra már képes a használó önszántából aktiválni és deaktiválni a Haki ezen fajtáját, valamint akár hosszabb ideig is alkalmazhatja, nemcsak egy pillanat erejéig. Ilyenkor már eszméletvesztésre is tudja késztetni a nála gyengébbeket, valamint egyetlen személyre is öszpontosíthatja a Haki-ját.

Mesteri Használat
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 4.000 TP (Csak azok számára elérhető, akik erre a típusra specializálódtak!)
- Leírás: A végső, legmagasabb szintű használat, mikor a Hódító Színének birtokosa auraként, és ezáltal erős fegyverként használhatja fel ezt a különleges, ritka erőt. Az aura kellően erős ahhoz, hogy hajókat rengessen meg, és képzett harcosokat üssön ki.
Vissza az elejére Go down
 
Haki
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Trailer Park :: Szabályzat és más egyéb :: Képességek-
Ugrás: