Szellemváros
 
HomeGy.I.K.TaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Diszciplínák

Go down 
SzerzőÜzenet
Raten Chromixen
Lázadó; Parancsnok-helyettes
Lázadó; Parancsnok-helyettes
avatar

Hozzászólások száma : 20
Join date : 2013. Feb. 24.

Karakter információ
Tapasztalat:
6650/7500  (6650/7500)
Pénz: 510.000 ßeli /lekötve/
Vérdíj: 0

TémanyitásTárgy: Diszciplínák   Hétf. Feb. 25, 2013 4:51 am

Az Akadémia nem tanítja a történelmet, a diákok nem kell ismerjék a múltat, csak a jelent. Mégis létezett régen a Tudás Iskolája, és bár Raten idejére nem maradt ott tanár, az épületrész mégis sértetlen maradt. Ennek a mélyén hevert a könyvtár, a poros helység melyet dohos levegő és por járt át mindig. És egy állványon magányosan feküdt az aranykötéses példány, a Diszciplínák Története. Ez a könyv meséli el, hogyan is alakult ki ez a harcstílus. Az első oldalon volt nyitva, így bepillantást engedett a bevezetőbe, egy oldalnyi összefoglalásba. Bár a lap megsárgult, és a tinta megfakult, valamennyire még ki lehetett olvasni az első pár mondatot.

Dware’ku Missh, egy rég elfeledett, magányos bérgyilkos alkotta meg ezt a stílust. Mikor bezárták az akkoriban legjobban őrzött börtönbe, ahol élete végéig tartó rabságra ítélték, és végignézte a rabtársait, akik sorra megőrültek, eldöntötte, hogy őt nem fogja ilyen sors várni. Szembenézett az Őrülettel, és kiröhögte. Ekkor tanulta meg a meditációt, amivel tisztán tarthatta elméjét. Régen csak nevetett, amikor egy nő megpróbálta erre megtanítani, most viszont hálásan idézte fel ezeket az emlékeket. És nem csak meditált.
Rájött, hogy az elme csodákra képes. Az elmével uraljuk a testünk, de hiába edződik meg a test, ha nem edződik az akarat. Azzal, hogy a meditációt használta fizikai erejével kombinálva, lassan, fokozatosan tanulta meg önmagától a Fegyelmet. És később rabtársait is tanítani kezdte. Alighanem ez vezetett a börtön pusztulásához.
Hiszen a rabok, akik az őrület helyett a józan ész útját választották, és nem csak elméjüket, de testüket is edzették Missh irányítása alatt, fellázadtak a börtönőrök ellen. Bár ekkora már egy megvénült, öreg férfi állt a cellában, ahol egykor a büszke, és erős – sőt, félelmetes – bérgyilkos dühöngött. És ez az ember inkább a magányt választotta, a békét – ezért ottmaradt a romos épületben, de tanítványai közül többen is tanítani kezdtek.
Ezeket viszont levadászták, mint szökött rabokat, tanítványaikat pedig „romlott ideák, és elkorcsosult elmék tanítványaiként” végezték ki. Egyedül a Malitusok maradhattak életben, ők is úgy, hogy a Világkormány irányítása alá szegültek.


Diszciplína (Fegyelmezettség)


A diszciplínák azok a gyakorlatok, módszerek, amelynek segítségével a használó saját mentális energiáit használni tudja. Míg régen a diszciplínákat több akadémián oktatták, és használata elterjedt volt, mára –bár ereje változatlanul félelmetes – képviselőinek száma megcsappant. A diszciplínák nem igényelnek mást, mint nagyfokú koncentrációt, így bárki megtanulhatja, viszont ez nem jelenti azt, hogy könnyű lenne elsajátítani ezeket a képességeket. Mint a nevéből is ered, óriási fegyelmezettségre van szükség, minden használójának szüksége van az alapvető meditatív tudatállapot elérésére, bár ennek fenntartását nem igényli minden képesség.

Név: Meditáció
Ár:
Leírás: A használója képes meditatív tudatállapotba csökkenni, amikor agyából száműz minden felesleges gondolatot. Kipihentté, és kiegyensúlyozottá teszi a használóját, és bizonyos fokig képes száműzni agyából a fájdalom, a fáradtság, és az éhség alapvető kényszereit. A fenntartása tökéletes nyugalmat, és csendet igényel.

Név: Harci meditáció
Ár:
Leírás: A használója képes a meditatív tudatállapotot harc közben is fenntartani, de ilyenkor csak védekező mozdulatokat tehet. A közelharci védekezések kifinomultabbá, és erőteljesebbé válnak, tulajdonképpen egy nagyon gyenge Észlelés Haki használása történik, a test felgyorsításával, és a fájdalomérzet, a fáradtságérzet csökkentésével. Használata hosszú távon kimerítő, így érdemes csak a végső esetben, vagy a harc legelején, annak gyors lerendezésére használni.


Név: Érzékélesítés
Ár:
Leírás:
Lehetőséget nyújt arra, hogy felhasználásukkal az alapvető négy érzékszerv hatásfokát növeljük. Segítségével a látást, hallást, szaglást, és a tapintást akaratunk szerint növelhetjük.
Látás
A szem felerősödik, a látótávolság megkétszereződik, és lehetőség nyílik a szem fókuszának kalibrálására. (mintha szemüveget vennék fel/le, és a dioptriák számát változtatnánk)
Hallás
Segítségével kétszeresére növelhető a hallótávolság, élesebbé válik a neszek, apró hangok észlelése, de szükség szerint teljesen meg is szüntethető, használatának idejére teljesen süketté téve az alkalmazóját.
A Szaglás, Tapintás a Halláshoz hasonlóan működik.


Név: Fájdalomcsillapítás
Ár:
Leírás:
A Meditáció csak fájdalomérzetre való alkalmazása. Segítségével ideiglenesen el lehet űzni a fájdalmat, lehetőséget adva a testnek, hogy gépiesen, az agy befolyása nélkül működjön. Harc közben is használható, akár támadásra is. Mivel a használata kimeríti a felhasználó elméjét, a hatás végeztével többszörös fájdalmat érez a technika alkalmazója, akár el is ájulhat.

Név: Erőnövelés
Ár:
Leírás:
A test kritikus helyzetekben szinte csodákra képes, a fizikum látszólagos határán túl teljesít. Kellő tapasztalattal és a technika elsajátításával ez a képesség bármikor előhívható, felgyorsítva a használó testét, megnövelve az erejét, és megcsiszolva az elméjét. A használat végeztével a test és elme rohamos sebességgel fárad el, túlzott használata pedig roncsolhatja az izomrostokat.


Név: Testhőmérséklet változtatás
Ár:
Leírás:
A meditáció segítségével, kellő összpontosítással a felhasználó megváltoztathatja testének hőjét, ellenállóbbá válva a túlzott hőre, illetve a hidegre, mint átlagos embertársai. Képes a nyári kánikulát is hűs tavaszi reggelnek, illetve a szakadó hóesést kellemes melegnek tapasztalni. Nincsenek negatív hatásai, viszont az elme elfáradhat túlzott fenntartása esetén.


Név: Aranyharang
Ár:
Leírás:
A belső energiákat, és az izomzat átrendezését felhasználva a felhasználó képes egy „emberi pajzs” megalkotására. A testből láthatóan sugárzik összpontosításának eredménye, innen kapta a technika az elnevezését. A technika segítségével az átlagos acélnál nem lehet erősebb páncélt elérni.


Név: Jelentéktelenség
Ár:
Leírás:
A felhasználó teljesen elfedi auráját, és jelentéktelenné válik mások számára. Képes végighaladni egy csapat ellenséges ember között anélkül, hogy azok észrevennék ellenséges mivoltát, a tekintetek átsuhannak a Jelentéktelenséget használón, figyelmet nem érdemlő senkinek hat. Mások úgy érzik, hogy közéjük való, természetes a jelenléte. A hatása lefoszlik, ha a használója beszélgetésbe kezd, támadást indít, illetve nem alkalmazható, ha előzőleg már felkeltette a figyelmet.

Név: Auraérzékelés
Ár:
Leírás:
A technika használója képes meglátni mások auráját, kiolvasni belőle az adott ember személyiségét vázlatosan. Itt meg kell jegyeznem, hogy nem azt értem, amikor Józsi ránéz Béla aurájára, és látja, hogy Béla flegmatikus személyiség, aki hajlamos a melankóliára, és néha narcisztikus, hanem be tudja határolni, hogy jó/rossz, segítőkész, látja benne az ártó szándékot, ilyesmik. Az aurák sugárzása átlátszódik a falon, így pár méteres távolságon belül Észlelés Haki szerűen térképezheti fel környezetét.

Név: Mentális pajzs
Ár:
Leírás:
A felhasználó képes egy „burkot” vonni az elméje köré. Ezzel képes magát az Auraérzékelés, és az Észlelés Haki elől elzárni, és tompítja a használóra mért Hódító Haki erejét is, bármilyen, a tudatot támadó képességgel együtt.
Vissza az elejére Go down
Donquixote Doflamingo
Összesítés-,Rendszer AdminÖsszesítés-,Rendszer Admin
avatar

Hozzászólások száma : 54
Join date : 2012. Jan. 25.

TémanyitásTárgy: Re: Diszciplínák   Hétf. Feb. 25, 2013 7:22 am

Szép Estét!
A pályázatban minden benne van, amit kértem, így hát természetesen elfogadom! Úgy döntöttem, a kreativitásod miatt jutalmat is kapsz, ami az általad kitalált képességek közül a Meditáció! A technikákhoz, akárcsak a mangás képességekhez, a későbbiekben a Vásárolni Szeretnék-ben juthatsz hozzá!
És most következzenek az árak...

Név: Meditáció
Ár: 100.000 ßeli

Név: Harci meditáció
Ár: 200.000 ßeli

Név: Érzékélesítés
Ár: 200.000 ßeli

Név: Fájdalomcsillapítás
Ár: 200.000 ßeli

Név: Erőnövelés
Ár: 300.000 ßeli

Név: Testhőmérséklet változtatás
Ár: 200.000 ßeli

Név: Aranyharang
Ár: 400.000 ßeli

Név: Jelentéktelenség
Ár: 300.000 ßeli

Név: Auraérzékelés
Ár: 400.000 ßeli

Név: Mentális pajzs
Ár: 1.000.000 ßeli
Vissza az elejére Go down
 
Diszciplínák
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Trailer Park :: Nyilvántartás :: Pályázatok :: Lázadó pályázatok-
Ugrás: