Szellemváros
 
HomeGy.I.K.TaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Rocky

Go down 
SzerzőÜzenet
Rocky
Kalóz; Zenész
Kalóz; Zenész
avatar

Hozzászólások száma : 7
Join date : 2013. Mar. 12.

Karakter információ
Tapasztalat:
500/1250  (500/1250)
Pénz: 100.000 ßeli
Vérdíj: 0

TémanyitásTárgy: Rocky   Csüt. Márc. 14, 2013 6:06 am

Név: Rocky
Valódi név: Tyron Sebastian Crome
Kaszt: Jelenleg Kalandor
Rang: Zenész, szerencsejátékos
Születés nap: Április 20
Kor: 19
Nem: Férfi
Képesség: -
Emberi készségek:
- Szerelői tudás
- Éneklés, zenélés
- Szerencsejáték
- Alapfokú küzdősport (végszükség esetére)
Kinézet: Tipikus jóképű ficsúr, kinek kinézete a mai női ideállt próbálja megcélozni. Éjfekete haj, hasonlóan sötét szemek és ruházat, amolyan rejtélyes külsőt kölcsönöz neki, melyre szerinte leginkább buknak a lányok. Magas, szálkás, nem izomkolosszus, de nem is ezzel keresi kenyerét.

Felszerelés:
- Akusztikus gitár, melynek külsejét mestere tervezte számára, miután elhagyta a tanulópadot. A mester tett bele továbbá egy apróságot is, mely a megfelelő akkordok lenyomását követően
(e----0---
B----1---
G----2---
D----2---
A----0---
E----0--- )nyílpuskaként lövell ki egy nyílvesszőt, a fogólapon át suhanva egy kis reteszen a hangolókulcson ki. Hátránya, hogy ezután újra kell hangolni a gitárt, és természetesen újra fel kell húzni a benne lévő szerkezetet, mert csak egy nyílvessző kilövésére alkalmas. Egy hasonló gitáron dolgozik, mely jóval hatalmasabb, a lényege ugyanez, de forgótáras lenne, viszont azzal gitározni lehetetlen lenne. A benne lévő puska kialakítása egyszerű, a dobban helyezkedik el egy nyílpuska fogó, felső és alsó része, melynél az akkordok leütésénél hátrahúz egy a húrral kapcsolatban lévő drót. (Ennek köszönhetően ezen akkord lejátszása hamisnak tűnhet)
Ha az utolsó akkordok elengedi, akkor lövi ki a nyílvesszőt, s a kilövés hatására meglazulnak a húrok, a hangolókulcson is elmozdulnak a kulcsok.

- Kézi mini puska, mely az ingujjában van elrejtve, egy kis rúgós szerkezet segítségével. Egy egyszerű előre, és hátrarántást követően bújik elő, hiszen a sátorvast két fémpillér tartja, melynél két rés van, ha előre rántja a második pillérbe kerül, ezt hátrarántva kicsúszik a sínből, és lefelé zuhan, ahol sokévnyi tanulás után már kis rutinnal el tudja kapni. A puska nem nagy hatóterületű, távolra egyáltalán nem céloz jól, ez inkább közelről veszélyes, a táv, ahol pontosan lehet vele célozni öt méter.

- Zenészkalap, melyet pávatoll ékesít

- Kabátja egy, az egyben a szerencsejátékához szükséges apró trükköket tartalmazza, kártyaretesz a bal ingujjban, belső zsebben több piros és szürke golyó elrejtve, mágnes csíkok belevarrva a bélésbe, füstgolyók a belső zsebben a meneküléshez. Apró tükör a figyelemeltereléshez, na meg játék közben megnézi azért, hogy áll a frizurája.

- Rengeteg dalos könyve van, melyek félig üresek, ide jegyzi fel az újonnan írt dalait, melyeket gitárján kísér.

- Csizmájában tőr van elrejtve, mely megütve a bokájánál lévő reteszt előugrik egy rugóhatására, majd ugyanezzel a mozdulattal visszaugrik. Két élű fegyver, hiszen véletlenszerűen is előugorhat, de kártya közben hatásos, ha az ellenfél nyerésre áll.

Egyéb felszerelés:
Álruhák (egy szett)
- Chasey: Kopasz, hatalmas fekete szakállal, bozontos szemöldökkel, szivarral a szájában
(Ehhez pedig a stílusnak megfelelő ruházat. )

Utazótáska: Ahol a nem szükséges felszereléseit hordja. A ruhákat, pár üveg bort, a trükkös kabátjának cserekellékeit, puskaport, nyilakat.
Barkácsfelszerelése/szerszámos láda: Kalapács, szögek, fém alkatrészek, csavarok, dróthuzal, csavarhúzók, madzag, rúgók, fémcsigák…stb…(minden, ami egy szerelőnek kellhet)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jellem:

„Soha ne bízz a muzsikusban,
mert elhúzza a nótád.
nem biztos, hogy csalódsz a fickóban,
lehet, korrekt lesz hozzád.

Nőcsábász ő, de nem hűséges,
Sosem állapodik meg az istenadta.
Csak pénzt keres, ami bőséges,
a szűz hiába marasztalta.

Gazember ő, átveri a népet,
a mulatozás viszont bejön neki.
pár üveg után vág őszinte képet,
mert ezt józanul sose teszi.

Barátai nincsenek, mert nem bíznak benne,
azonban ez tévhit.
megbecsülné bizony, ha társa lenne,
de lehet csak szédít.

Sose fordíts neki hátat,
brifkód legyen elzárva.
majd tátod a kis szádat,
ha ott maradsz elázva.”


Előtörténet

Szereplők:
- Mellékszereplők
- Rocky alteregója (Krocky)
- Rocky
- Rufus
- Billy Joe (Körözött kalóz)
- Tengerészkapitány

- Hol van az ász, melyik az a lap? Írjuk az eredményt, mert ki hármat nyer, bónuszt kap! – hangzott a Rockyként elhíresült szerencsejátékos kiáltása a kis sikátor utcájában, hol egyre jobban gyülekeztek a rossz arcú, ám de szerencséjüket próbára tevő emberek.
- Ki ez a bohóc? – kérdezte egy vágott arcú, szakállas, középkoraiban lévő férfi, kinek hangja még suttogva is betöltötte a szűk területet.
- Egy szerencsejátékos, de már ötödjére kopaszt meg minket. – válaszolt egy fiatalabb férfi, kinek arcáról valóban a düh és a kétségbeesés jelei mutatkoztak.
- Szerintem csal. Nézzünk utána. – mondta, majd megpróbált közelebb menni a játékasztalhoz, mely egy kerek fél méter szer félméteres kis bútordarab volt, két székkel ellátva, mely fadobozokkal voltak pótolva.
- Beszállok. – nyögte ki végül, mire odaért Rockyval szembe, ki éppen pénzkötegét számolta össze, melyet a mai termés hozott neki. Egy tudnivaló azonban akad a muzsikussal kapcsolatban, melyet nem mindenki ismer róla, egyetlen ember tudta ezen dolgát, a régi mestere, ki megtanította a zene és a szemfényvesztés csínjára, bínjára. A fiatal utál, sőt egyenesen gyűlöl veszíteni. Mindent bevet annak érdekében, hogy megnyerjen egy játékot, egy partit, egy fogadást, ha kell, csal, megveszteget, vagy közbeavatkozik. Nem a pénz miatt, talán a hírneve, vagy a büszkesége miatt, de gyakran ezért a hóbortjáért üldözik az emberek, kik már ismerik a szemfényvesztőt.
A nagydarab szakállas férfi, ki kalózok félreérthetetlen tetoválását viselte bal karján undorodva nézte, ahogy a zenész megkeverte a lapokat. Figyelte minden mozdulatát, minden rebbenését, a ruháját, az asztal mozgását, ki akarta deríteni, hogy csal ez az átkozott.
- Tudja uram az ász a minden, az ász a nyerő, ha veszít, jön a pénzbeszedő. – mosolygott Rocky a férfira, ki erre köpött egy hatalmasat, mely úgy csattant a koszos sikátor betonján, mintha pisztollyal lőtték volna ki.
- Ne dumálj, csak játszunk. – nyögte végül fintorogva, mire a fiatal bárd nagyot nyelt.
- Rendben, semmi gond jó uram, a türelem nagy erény, de még az osztás előtt, lássuk mennyire van tele az erszény. – mosolygott Rocky összeszedve minden bátorságát, mire a férfi előkapott egy hatalmas tőrt, mit nagy csapás kíséretében állította bele az asztalba, s ezután villogtatta meg csak a nehéznek tűnő pénzeszsákot. A zenész ismét nagyot nyelt, de nem veszítette el hidegvérét, megmutatta partnerének az ászt, majd letett mellé még négy lapot az asztalra.
- Kövesse az ászt jó uram, fel a szemkötővel, mert, ha nem figyel, az ász eltűnik idővel. – tette hozzá Rocky, majd elkezdte kezeivel írtózatos gyorsasággal ide oda tologatni a lapokat. A férfi persze rajtatartotta szemeit a lapon, s mikor a hamiskártyás megállt, biztos volt benne, hogy balról a második lap az ász. Oda is bökött koszos, virsli ujjával a megfelelőre, mikor Rocky nagyot nyelve fogta meg a kiválasztott kártyát.
- Ma nem nyert, ez sajnos Dáma, próbálja még egyszer, hisz erről szól a fáma. – nevetett fel a ficsúr, mire félretolt a pénzből, annyit, amennyi a körért járt neki.
- Oké…még egyet. – Sziszegte fogai közül a dühösnek tűnő férfi, mire a körülöttük lévő emberek egy lépést hátrébb léptek. Rocky is sejtette, hogy itt valami disznóság van a levegőben, de fel volt készülve minden eshetőségre, így különösebben nem aggódott.
- Másodjára nagyobb az esély, magával sodor ez a szeszély. – motyogott miközben ismét lepakolta a lapokat és ismét elkezdte azokat tologatni jobbra, és balra.
- Hoppá, leesett a tollam. – dobta le látványosan a kalóz, majd megpróbált érte lehajolni, ám de Rocky gyorsabb volt nála.
- Itt az én tollam, drága ügyfelem, ebből a dologból félreértés ne legyen. – tette hozzá kedvesen mosolyogva, mire a szakállas, tagbaszakadt férfi majd szétszedte az asztalt mérgében.
- Rendben, itt a lehetőség, válasszon, s vele az esély, hogy nagyot kaszáljon. – állt meg végül Rocky, majd mindenki a lapokra fordította a tekintetét. Az idő megállt egy pillanatra, mindenki feszülten nézte az asztalnál ülő párost, a félősebbje még egy lépést tett hátrafelé, a kíváncsibbak, pedig úgy nyújtották a nyakukat, hogy azt egy zsiráf is megirigyelte volna.
A férfi megfogta tőrét, mire Rocky rántott ingujján egyet előrefelé, de szerencsére nem kellett megismételni a mozdulatot hátrafelé is, amivel kibiztosította volna revolverét, ám sajnos nem várt esemény következett. Egy tengerész lépett oda az asztalhoz, mire mindenki szedte a sátorfáját és elrohant, a szakállas fickó és Rocky azonban nem aggódott a megjelent tagbaszakadt férfitól, kinek karján egy furcsa tákolmány volt látható.
- Mi folyik itt kérem?! – mondta látszólag hűvös nyugalommal, mire a tölcsérszerű szerkezetet az asztalra irányította. Nem is habozott megnyomni az aktiváló kart, aminek köszönhetően a tölcsérbe, olyan szélhullám tört elő, ami nem csak a lapokat, de még az asztalt is magával rántott, ha a cél a két huligán lett volna, valószínű ők is az asztal sorsára jutottak volna, ami több métert zuhant hátrafelé, megadva magát a szemben lévő falnak darabokra tört.
- Egész végig át lett verve Billy Joe és még csak észre sem vette a csínyt? – kérdezte a tengerész, ki úgy tűnt, tisztában van a szakállas férfi kilétével, ám Rocky-t nem nevezte nevén. Mikor mind hármójuk tekintete a földön heverő, felfordult lapokra terelődött vegyes érzelmek jelentek meg a trió tekintetében.
Ugyanis öt Dáma hevert a földön, félreérthetetlen volt az átverés ténye.
- Nos uraim, nekem sajnos ideje mennem, a feleségem otthon már vár engem. – emelte meg Rocky kalapját, mire megmarkolta a kalóz által letett zsákot, magára kapta batyuját az elnyert pénzzel és futásnak eredt.
- Gyere vissza te átkozott! – kiáltotta a kalóz, mire a tengerész is ráemelte a széllökő tölcsért. Rockynak több se kellett, a háta mögé dobott egy füstlabdacsot, s elfordult az első lehetőségnél balra. Ismét megmenekült a zsivány zenész, de Billy Joe ezt nem mondhatta el magáról, szép kis vérdíj volt a fején, s a tengerészkapitány be is gyűjtötte őt.

- Rocky? Ki ez a férfi? – vette kezébe a rajzot, mit a zenészről készült portré alapján mintáztak.
- Egy szemfényvesztő. Zsiványok kirablásából, kalózok átveréséből él. A közeli sikátorban szokott játszani, nem veszélyes.
- Na és ki ez a Chacy Chasper? Hasonlít rá, talán a testvére? – kérdezte a tengerészkapitány felemelve egy másik fantomrajzot, ahol ugyanaz a férfi volt látható, kopaszon, hatalmas fekete szakállal.
- Nem tudjuk, ő egy zenész. Tegnap este látták a kikötő kocsmájában, zenélt az ott mulató embereknek, s miközben azok jól berúgtak, kizsebelte őket. – magyarázta a tiszt, mire a tengerészkapitány leejtette az asztalra, mindkét rajzot.
- Csak két szerencsétlen tolvaj, ezért még nem fogunk vérdíjat kitűzni rájuk. A szerencse úgyis forgandó, egy valamire való bandita átlát majd rajtuk és vége lesz nekik, mint a botnak. – mondta leülve a neki kialakított, egy egyszerű széknél kicsit kényelmesebb bútordarabra.
- Simonsra emlékeztetnek. Az a féreg csinált hasonló bűntényeket, de sosem kapták el, sosem bukott le a szerencsés flótás. – törte ketté a kialakult csendet a kapitány, majd visszaemlékezett a magas, nyurga fickóra, ki minden este szép kis összegeket zsebelt be a kocsmákban.
- Hallottam olyan híreket, miszerint öreg korára tanítványokat fogadott magához, hogy átadhassa tudását, csak mert megsajnálta a kölyköket, a szegény, nincstelen pondrókat. – emlékezett vissza a dokumentumra, amit felettesei küldtek el neki még annak idején, mikor ő is csak egy tiszt volt.
- Gondolja, hogy ők azok? – kérdezte a tiszt tátott szájjal.
- Hasonlóak az esetek, a szökési trükkök is, nem beszélve a rímekben beszélésről sem. Hacsak az öreg nem támadt fel poraiból és szellemként csinálja tovább mások kifosztását. – rázta meg fejét a kapitány, jelezve ezzel, hogy mire kimondta mondatát, ő is balgaságnak gondolta azt.
- Na de maga mit áll itt? Postázza el a jelentésem a feljebbvalókhoz, hogy elkaptuk Billy Joe-t. Ezt a Rockyt és a testvérét Chacy-t meg figyeljük, hogy alakul szemfényvesztői pályájuk. – adta ki az utasítást a tisztnek, ki egy tisztelgést követően ott is hagyta a kapitányt.

- Egyszer megütöd a bokád Rocky, mennyi lett a bevételed? – vetette oda közönyösen egy nagydarab kötényes férfi, miközben a korsókat törölgette unottan.
- Csupán ötezer ßeli, itt fogom az egészet, több is lehetett volna, de közbeszólt a tengerészet. – fintorgott csalódottan a pultnál üldögélő ifjú, barátjával a Menedék nevű kocsma tulajdonosával és csaposával szemben, Rufus-al.
- Hány éve is annak, hogy az öreg Simon a szárnyai alá vett? Talán tíz? – elmélkedett a sokat megélt kopasz, szakállas férfi, látványosan a mennyezetre emelte tekintetét, mint aki onnan várna választ kérdésére.
- Holnap lesz tíz éve barátom, ez időben távozott el a családom. – kámpicsorodott el a fiú, s egy perc néma csenddel adóztak az említett elhunytak emlékére.
- Banditák mi? Egye meg a penész őket. – válaszolt mély együttérzéssel a férfi, de ez sajnos nem igen vigasztalta a szemfényvesztőt.
- Hadd el Rufus, ilyen ez a szakma, nincs olyan bandita ki az embert élni hagyja. – válaszolt legyintve a fiú, majd szinte varázsütésre jó kedvre derült.
- Adj inkább valamit egy jó nagy korsóval, ráérünk mi még a rozzant koporsóval. – nevetett zavartan Rocky, tekintetéről azonban még erősen sugárzott a gyász.
- Azonnal adom te gazfickó. Na és mesélj, holnapra mi a terved? – kérdezte a férfi megtöltve előzőleg törölgetett korsóját, sörrel.
- Úgy hallottam nagy banzájt rendez a közeli város, Chacynek ideális lesz az a fajta káosz. Kalózok, banditák és gaztevők gyűlnek össze mulatni, annyi kincset hozva magukkal, mit nem győznek mutatni. – válaszolt a zenész elvéve a csapostól a korsót, s elégedetten húzta le annak majdnem felét.
- Na és, te Rocky. Mikor fogod végre elvenni a lányom? – kérdezett be hirtelen a csapos, miközben arcáról is lekerült az elégedett vigyor, leváltotta azt haragos, gyanúval vértezett tekintet.
Rockynak sem kellett több, félrenyelt, mi több, majdnem kiköpte pohara tartalmát.
- Jut eszembe Rufus, valami dolgom akadt, nagyon fontos, sajnos elmaradt. – kezdett el hátrálni az ifjú, fogva kalapját és táskáját.
- Nem futhatsz örökké a kérdés elől te gazfickó! – kiáltott fel a férfi, a fiú után vágva az éppen kezében tartott korsót.

„Ilyen az élete egy csaló zenésznek,
örök menekülés és ármány.
de szerencséje van a penésznek,
kelendő szakma ez a járvány.”

Vissza az elejére Go down
Donquixote Doflamingo
Összesítés-,Rendszer AdminÖsszesítés-,Rendszer Admin
avatar

Hozzászólások száma : 54
Join date : 2012. Jan. 25.

TémanyitásTárgy: Re: Rocky   Pént. Márc. 15, 2013 9:58 am

Szép estét, Rocky!
Mit is mondjak, hol is kezdjem? Ha egyetlen szóval kéne jellemeznem az előtörténetedet, akkor az egyedit választanám - a One Piece Világában egyértelműen csodabogárnak számít a karaktered. Ennek igazán örülök! Ugyan akadtak elgépelések, helyesírási hibák, ám csak elvétve, nyugodt szívvel elfogadhatom az irományodat!

Tapasztalat: 500 TP
Pénz: 100.000 ßeli
Vérdíj: Nincs - még Wink -

Készíts adatlapot, és kellemes játékot kívánok!
Vissza az elejére Go down
 
Rocky
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Trailer Park :: Nyilvántartás :: Előtörténetek :: Kalóz-
Ugrás: