Szellemváros
 
HomeGy.I.K.TaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 "Kalóz Becsület" Kocsma

Go down 
SzerzőÜzenet
Ewelyn Rose
Kalóz; Kapitány
Kalóz; Kapitány
avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2013. Feb. 22.
Age : 27
Tartózkodási hely : Somewhere over the rainbow ^^

Karakter információ
Tapasztalat:
6250/7500  (6250/7500)
Pénz: 100.000 ßeli
Vérdíj: 0

TémanyitásTárgy: "Kalóz Becsület" Kocsma   Pént. Márc. 22, 2013 10:41 am

Partraszállásom óta gondolkodtam rajta, hogy mihez kezdjek magammal. Körbenéztem a városban, de úgy nézett ki, hogy ennek a kis szigetnek egyáltalán nincsenek meg azok az adottságai, amelyekkel egy magamfajta lányt el tudna szórakoztatni. Lelkesítő, vagy érdekes dolgok hiányában viszont kénytelen voltam elindulni és kreálni magamnak egy izgalmas szituációt, hiszen kalóz lennék vagy mi.
Miközben jártam az utcákat a férfiak megfordultak utánam, és éreztem azt, hogy nagy feltűnést keltek… Bár nem volt ez a célom, de élveztem, ha a reflektor fény rám vetül.
~ Unalmas ez a város… és egy olyan hajó sincs a kikötőben, ami megérné a kockázatot, hogy ellopjam… oh… úúúúgy unatkozom….~
Húztam el a szám, majd egy határozott mozdulattal belerúgtam egy kőbe, amely aztán a szembe lévő porcelán kereskedő egyik kirakott portékáján pattant és leverte azt.
- Upsz… bocsi… -
Vakartam a tarkómat, aztán inkább gyors tempóban tovább indultam, nehogy még kifizettessék velem a cuccot, bár igazság szerint ez lett volna a törvény… hááhááá kalóz vagyok, rám nem vonatkozik a törvény. Ezt fejben is tartottam, így nagy léptekben távolodtam a helyszínről, majd a vállam felett hátra vetettem az addig összegumizott hajam, hogy ezzel könnyebben elvegyüljek a tömegben, s ha még akarnak, akkor se tudjanak megtalálni.
- Jaaaj, hol van már egy kocsmaaaaaa…. –
Sóhajtottam fel hangosan, erre biztosan sokan rácsodálkoztak, hiszen egy nő mikor keres fényes nappal kocsmát, ha csak nem a részeg férjét keresi, vagy nem kalóz, akkor ez általában nem fordul elő. Két pillanattal később egy férfi állt az utamba, aki hallotta az előbbi sóhajtozást.*
- Ha fogadót, és vígadót keres, akkor sétáljon végig ezen az utcán, majd forduljon be jobbra, ott két háznyira találni fog egy kellemes légkörű helyet, ahol rengeteg víg kedvű ember van…. -
A már említett férfi, magas volt és vörös szakállú, vörös fürtjei csomókban lógtak a hátán… Eléggé költői módon próbálta magát kifejezni, legalábbis én úgy vettem ki, hogy valami költői hajlam folytán beszél furcsán… Nem számított, felé fordultam, majd bólintottam.
- Köszi szépen, megyek és megnézem…. -
Emellett a kinézete alapján a fickóról tutira lerítt, hogy kalóz, de ezt nem akartam tőle hangosan megkérdezni. Valószínűleg abban a fogadóban a jókedvű emberek csak is kalózok lehetnek… Mondjuk nem vagyok szokványos kalóz az tény, de talán ezzel akart üzenni, hogy a város kalózai ott nyugodtan mulathatnak és szórakozhatnak…
Minden esetre úgy döntöttem, hogy megnézem, hogy amit állított az igaz volt e, avagy sem. Elindultam azon az utcán, amit mondott, és el is érkeztem az ajtóhoz, amelynek nagy betűkkel az a név állt, hogy: ”Kalóz Becsület”. Érdekes név egy fogadónak, de ezzel már egyértelművé vált számomra, hogy ez a kocsma az itt kikötött kalózok búvóhelye. Na meg ha valamit el akarsz rejteni, akkor tedd ki úgy hogy mindenki lássa…
Biztosan ez az elv volt, ami alapján a nevet választották…
Belépve az ajtón durva bor szag ütötte meg az orrom, na meg a füst és az izzadtság szaga keveredett. Nem is volt kérdés, hogy ez a jobbik fajtája volt a kalóz kocsmáknak, ahol szétverték egymást, de nem öldökölték… ezt a kellemesen ücsörgő pipázó, vagy alkoholt fogyasztó kalózok jelezték, hiszen a másik fajta esetében, szinte minden pillanatban mindenki fel alá rohangált és hatalmas felfordulásokat okoztak egymásba kötve…
Besétáltam a pultig, majd kivettem magamnak egy üveg rumot, aztán a csaposnak odacsúsztattam az árát…
Ezek után hátradőltem és körbenéztem a teremben… egy férfi sem volt, aki érdekelhetett volna. Női szempontból pedig eléggé gyér volt a hely… így aztán visszafordultam az asztal felé és töltöttem magamnak egy pohárral… ezek után szépen lassan kortyokban iszogatni kezdtem…
Vissza az elejére Go down
Linda Eagle
Kalóz; Orvos
Kalóz; Orvos
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2013. Mar. 13.
Age : 25
Tartózkodási hely : Pécs

Karakter információ
Tapasztalat:
500/1250  (500/1250)
Pénz: 100.000 ßeli
Vérdíj: 0

TémanyitásTárgy: Re: "Kalóz Becsület" Kocsma   Kedd Márc. 26, 2013 12:27 am

A lábamat a tengerbe lógatva ücsörögtem a dokkon, arcomat a nap ragyogó fénye felé fordítottam. Élveztem, ahogy cirógatja amúgy porcelánszerűen fehér bőrömet. Bármennyire is próbálkoztam, sosem lettem barnább. Nem is zavart. Mintha mutatta volna a származásomat. Előkelő körökben védték a hölgyeket, amennyire csak tudták, még a tejeskávé szín sem volt megengedett. Erre a gondolatra elmosolyodtam. Már kalóz vagyok, mit sem számít mindez. Mégis, a múltat mindig észben tartom.
Az igazság az volt, hogy szörnyen magányos voltam. Hiányoztak a szüleim, hiába telt el pár év és én egy szót sem hallottam felőlük, még mindig reménykedtem, hogy egyszer viszontlátom őket. Meg persze Sherill társaságára is vágytam, hisz mintha második anyám lett volna. Remélem, a túlvilágon majd találkozhatok vele és elmesélhetem az én, saját kalandjaimat neki, amik még izgalmasabbak lesznek, mint az ő történetei. Nagyot sóhajtottam és megsimogattam Rym fejét, aki erre elégedetten dorombolni kezdett.
- Én egyetlen társam!
Mondtam neki, mire együtt érzően rám pislogott. Valamiért biztos voltam benne, hogy érti, amit mondok, még ha válaszolni nem is tud. Mégis, nagyon vágytam legalább egy röpke csevejre valakivel.
Abban a pillanatban, mintha a sors is úgy akarta volna, egy szórólapot fújt a kezemhez a szél. Felvettem és megnéztem. Egy rumosüveg volt rajta, meg egy félszemű, fekete hajú, vigyorgó férfi, akin látszott, hogy meg sem kottyanna neki annyi alkohol, mint amennyi a kezében van. „Kalóz Becsület” hirdette a felirat, alatta a cím is fel volt tűntetve.
- Na, mit szólsz egy kis rumhoz Rym? Már hiányzik az íze a számból. Hátha összefutunk ott valami érdekes alakkal, aki hajlandó időt szánni ránk.
Nem féltem a részeg alakoktól, a legtöbb a sok pia hatására teljesen harcképtelenné vált, a maradéknál meg úgyis gyorsabban futok. Másik előnyöm, hogy nőként mindig alábecsülnek a pökhendi férfiak, aztán nagyot koppannak, mikor belobban a szakálluk.
Felhúztam hát a csizmáimat és útnak indultam. Rym a vállamról figyelt, megérezte, hogy a szokottnál lelkesebb vagyok. Azonban jókedvem hamar alábbhagyott, mikor már háromnegyed órája keringtem az útvesztőnek tűnő városban. Hiába néztem az utcaneveket, sehol sem találtam a megfelelőt. „Hogy rohadna el az-az építész, aki így alakította ki ezt a helyet!” – Szentségeltem magamban és úgy toporzékoltam, mint egy kisgyerek. Nem mertem megkérdezni senkit, biztos elítéltek volna, hogy egy fiatal lány délben kocsmát keres, ráadásul ilyen nevűt.
Már épp feladni készültem a dolgot, mikor egy korhadt táblán akadt meg a szemem. Alig lehetett elolvasni rajta, mit hirdet. Mégis, volt egy megérzésem, hogy megtaláltam. Odasétáltam hát és hamar kiderült, hogy még mindig működik a hatodik érzékem. Az ajtón teljesen kivehetően ez állt: „Kalóz Becsület”. Ugrottam egyet örömömben és gondolkodás nélkül benyitottam. A dohányfüst erős szaga azonnal megcsapott, de visszatartottam a feltörni kívánkozó köhögést. Nem akartam felhívni magamra a figyelmet.
Átlagos lecsúszott pofák népesítették be a helyiséget, akik kerek faasztaloknál ültek, röhögtek és ittak. Senkit nem láttam, aki el tudott volna szórakoztatni. „Számíthattam volna erre.” – Mormogtam magamban és már épp kifordultam volna, amikor a pultnál, egyedül ücsörögve észrevettem egy nagyon csinos nőt. Körülbelül annyi idősnek tűnt, mint én. Hosszú, szilvaszínű haját hátracsapta, lazán a pultnak támaszkodott.
„Azt hiszem, megvan az áldozatom”. – Döntöttem el és magabiztos léptekkel felé indultam.
Vissza az elejére Go down
 
"Kalóz Becsület" Kocsma
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Trailer Park :: Helyszínek :: North Blue :: Nyílt tenger-
Ugrás: