Szellemváros
 
HomeGy.I.K.TaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A kincses sziget

Go down 
SzerzőÜzenet
Bepo
Mesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások száma : 15
Join date : 2013. Feb. 21.

TémanyitásTárgy: A kincses sziget   Szomb. Márc. 23, 2013 6:30 pm

Küldetés Ewelyn Rose számára.
Nos, utad téged egy kis szigetre sodor, mégpedig nem is akármilyen indokból: hatalmas kincsekről beszéltek az emberek, akiktől ezt az információt hallottad. Nem lenne rossz egy nagyobb summával nekikezdeni kalózi pályafutásodnak, hogy legyen hajód, kisegítő legénységed, na meg ételed és italod dögivel, nemde?
A sziget igen kicsi, ám annál népesebb. Szinte egész terjedelmében egy hatalmas város az egész, középen egy kisebb heggyel. A hegy tetején pedig egy hatalmas, gyönyörű vár.
Nos, a feladatod így a kezdetekre igen egyszerű: ötletelj érkezésed után, hogy merre lehet a kincs és/vagy honnan szerezhetnél információt róla.
Vissza az elejére Go down
Ewelyn Rose
Kalóz; Kapitány
Kalóz; Kapitány
avatar

Hozzászólások száma : 5
Join date : 2013. Feb. 22.
Age : 27
Tartózkodási hely : Somewhere over the rainbow ^^

Karakter információ
Tapasztalat:
6250/7500  (6250/7500)
Pénz: 100.000 ßeli
Vérdíj: 0

TémanyitásTárgy: Re: A kincses sziget   Hétf. Márc. 25, 2013 9:09 am

Megfeledkeztem magamról, miközben eveztem a legközelebbi sziget felé. Az iránytű nem téved remélhetőleg, akkor irányban vagyok, és az utazás eddigi hosszát figyelembe véve lassan meg kell hogy érkezzek. A kis csónak, amivel közlekedtem, nem igazán volt alkalmas nagyon mennyiségű kaja szállítására, ezért be kellett osztanom, hogy elég legyen az útra. Már másfél napja haladtam a legutóbbi szigettől, úgyhogy eléggé éhes is voltam.
Hajamba belekapott a sós tengeri szél, s éreztem, hogy megint csak egy különleges helyre csöppenek. Tartottam az irányt, s nemsoká egy part kezdett előttem kibontakozni. Pontosabban egy kis méretű, de annál takarosabb kis sziget.
Egyetlen kimagasló részén a hegyen egy gyönyörű vár állt, s biztos voltam benne, hogy ott lesz a kincs, vagy legalábbis annak a közelében. Na igen, ez volt az ok amiért ide jöttem, hallottam, hogy ez a sziget temérdek mennyiségű kincset őriz, ez pedig nem jelenthet mást, mint hogy végre lesz egy hajóm és legénységem, na meg persze rengeteg sok kalandunk…
~ Kellemes… szép nap… remek idő a lopásra, csalásra, kalózkodásra… ~
Gondoltam, aztán szépen lassan közeledtem a sziget partja fejé, ahol egy kikötő várt, hogy a hajótól megválva megtaláljam a kincset, ami majd nagy befolyással lesz a jövőmre nézve. Tekintetemmel végigpásztáztam a partot, megállapítva hogy semmi veszély, s senkit nem érdekel, hogy érkezem nyugodtan dőltem hátra. Megvártam, amíg az a szélnek nem nevezhető halvány fuvallat besiklatott a kikötőbe, majd kikötöttem, horgonnyal és kötéllel együtt. Megvetettem a lában a lefektetett deszkákon, és lassú, magabiztos járással indultam meg, hogy előkerítsem az célt. Beérkezve a házak közé, egy életteltei térre érkeztem, ahol megannyi ember megannyi módon végezte a napi munkáját.
Voltak akik csak úgy sétálgattak és nézegették a kereskedők által ajánlgatott portékákat, aztán voltak az árusok, ők hangos szóval igyekeztek az előbb említett nézelődő réteget magukhoz csábítani, és minél drágább portékájukat eladni a potenciális vevőknek. Voltak, akik az ablakból bámulták a tömeget, s napi tevékenységükbe belefeledkezve bambultak. Ahogy hömpölygött a tömeg, én is úgy haladtam velük közben gondolkodtam azon, hogy milyen módon kellene az arany lelőhelyét felderíteni…
~ A jelen helyzetben nem igazán van célravezető módszer, valószínűleg ha megkérdezném, hogy merre van nagy mennyiségű kincs, akkor egyszerűen továbbállnának, vagy kiszúrnák, hogy kalóz vagyok, így ez nem jöhet számba. Végül is a leglogikusabb hely, ahova nagy mennyiségű kincseket rejtenék, az a nagy vár a hegytetőn, szóval lehet oda kéne látogatni. Ha beülnék egy kocsmába és kihallgatnám mások beszélgetését, akkor valószínűleg helyből szemet szúrnék valami ittas bunkónak, szóval ez sem játszik. Egyértelműen marad a vár.~
Végiggondolva az alternatívákat végre meghoztam a döntésemet, és elindultam, hogy feljussak oda, majd körülnézzek… De előtte nem lett volna rossz megtudni, hogy pontosan mire szolgál a vár és ki lakik benne. Meg azt is jó lenne megtudni, hogy milyen út visz fel oda….
- Bocsánat… Kicsit új vagyok ebben a városban… hm… Ki lakik ott fenn? -
Állítottam meg egy öreg férfit, aki láthatóan a napi dolgát fejezte be, s összepakolva a portékáját egy kicsi kerekes kocsin húzva maga után hazafelé indult. Legalábbis én így gondoltam, aztán ki tudja, hogy mit csinál éppen a sok porcelán tányérral egy kocsin.
Remélhetőleg felvilágosít, arról hogy kinek a birodalma a takaros épület, amely magasan az összes többi fölé emelkedik.
Ha tippelnem kéne, akkor a sziget valami királyság, vagy hasonló államformájú, s odafenn egy magas rangú személy lakhat, vagy maga a király.
Erre csak abban az esetben jöttem rá, ha az öreg válaszolt, akárhogy is, én mindenképp tovább indultam és megkerestem a felvezető utat, mert egy olyan biztos voltam benne, hogy van.
Találtam egy lépcsőt, amely felfelé vezet a hegyen, mint a régi Kung Fu filmekben. Magasan húzódott, a felhők magasságáig, így neki indultam, hogy feljussak.
Vissza az elejére Go down
Bepo
Mesélő
Mesélő
avatar

Hozzászólások száma : 15
Join date : 2013. Feb. 21.

TémanyitásTárgy: Re: A kincses sziget   Vas. Márc. 31, 2013 12:33 pm

Az öreg furcsállóan néz, majd végül morogva, de válaszol kérdésedre.
- Cöh, ez is ilyenekkel zargat... - mormolta az orra alatt mielőtt rád nézne, majd végül rád emeli tekintetét. - Ott Lehyr Úr lakik, a sziget megmentője. Megmentett minket a kalóz megszállástól, és védelmezi a szigetet. - majd ezt követően ott is hagy téged.
A lépcsőt megtaláltad, amely a célodhoz vezet, így hát indulhatsz is felfelé. Észreveheted, hogy az épületek ritkásabbak így felfele, emellett pedig csicsásabbak is. Ám az itt lakók, már akiket látsz, nem tűnnek éppen előkelőbbnek, mint akiket a piac környékén láthattál. Sőt, mintha a tipikus szakadt kalóz képét viselnék, csak éppen drága ruhákban.
Lassan felérsz a várhoz, amely óriási fallal van körülvéve, kapujánál őrökkel. Persze azok amint meglátnak téged pisztolyt és kardot rántanak, majd faggatni kezdenek téged, hogy ki vagy és mit akarsz.
Mint észrevehetted, nem szeretik az őrök, ha járókelők ott téblábolnak, és felismerik azt is, hogy nem szigeti lakos vagy. Mi legyen? Harcolsz velük netán, megpróbálsz máshogy bejutni a várba, avagy inkább könnyebb préda után kutatsz tovább? Döntéseddel és annak irányzékával zárd a postod kérlek! (Azaz harcnál írd le hogy győzöd le a két tagbaszakadt férfit, ha más utat keresel írd le hogy jutsz be, ha pedig más prédára fáj inkább már a fogad a célod tűzd ki.)
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A kincses sziget   

Vissza az elejére Go down
 
A kincses sziget
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Trailer Park :: Helyszínek :: North Blue :: Nyílt tenger-
Ugrás: